Havadan video veya fotoğraf çekerken sınırlarınızı bilerek ve güvenli bir şekilde uçmak için dronunuzun nasıl çalıştığını bilmeniz gereklidir. Drone kullanırken kaza yapmamanız için bilmeniz gerekenler neler diye merak ediyorsanız sizlere yardımcı olalım.
- Kullanım kılavuzunu en az bir yada iki kez okuyunuz.
- Kullanım kılavuzu okuduktan sonra uçuş yapmadan önce DJI GO simülatöründe bol bol pratik yapınız.
- İlk uçuşlarda 30 – 40 metreden daha yukarıya uçmamaya özen gösteriniz ve kontrollere alışmaya çalışınız.
- Eve Dönüş yani Return-to-Home modu ile alıştırma yapınız. Bu özelliğin çalışması için kalkış yapmadan önce GPS sinyaline ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekmekte ve haritanızda yeşil H alanını arayınız. Eve dönüş yüksekliğinizi DJI GO uygulamasından 100 metrenin üzerine ayarlayınız.
- Uçuş yaparken kablolardan, ağaçlardan ve güç hatlarından uzak durmanız gerekmektedir.
- Soğuk havalarda dışardaki 10 0 Celcius altına düştüğünde rotorları açınız ve bataryanızı 25 0 C üstüne çıktıktan sonra çalıştırınız. Bataryanızın sıcaklığını DJI GO uygulamasından kontrol etmeniz mümkündür.
Drone Alacaklara Tavsiyeler
- İhtiyacınızı Belirleyiniz
- Teknik Özellikleri İnceleyiniz
- Bütçenizi Belirleyiniz
- Batarya Ve Uçuş Süresine Bakınız
- Yedek Parça Kolaylığına Bakınız
- Bilindik Ve Güvenilir Markalara Bakınız
- Eğitime Önem Veriniz.
Drone Kullanımı Hakkında
- İlk İşlem SHGM sistemine kendinizi ve cihazınızı kayıt ettirin.
- Cihazınızı Tanıyınız
- Pilinizi Kontrol Ediniz.
- Pervaneleriniz tam takılımı kontrol ediniz.
- Mobil cihazınız görüntüyü sağlıklı bir şekilde destekliyormu kontrol ediniz.
- Yazılımınız Güncel mi Kontrol ediniz.
- Compass ve IMU Kalibrasyonunuzu yaptığınızdan emin olunuz.
- İniş ve Kalkış için güvenli alanınız var mı kontrol ediniz.
- Hava Koşullarını Kontrol ediniz.
- Bol bol pratik yaptıktan sonra ilk uçuşu deniyiniz.
Drone Nasıl Kayıp Edilir ?
Flyaway Bir kaza yada kırım sonrasında dronunuzu kaybedebilir ve bunun sonucunda acı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda kullanmış olduğunuz dronun garanti dışına bırakabilecek ve Flyaway olmasının nedenlerinden bahsedelim.
- Kalkıştan önce eve geri noktasını kontrol Etmemek
Bir hata sonrası oluşmayan Flyaways aksine küçük küçük hataların birleşmesiyle oluşmaktadır. Dronların büyük bir çoğunluğunda kalkışınızda ev noktası otomatik olarak kayıt edilmektedir. Eğer bu işlemi merak ediyorsanız diamik ev noktasını kaydetmeden uçabilirsiniz ve eve dönüş komutunu verdikten sonra cihazınızın geri gelmesini bekleyebilirsiniz .Bekleyişinizin ardından göreceksiniz ki cihaz sizden uzaklaşacaktır.
- Yüksek Elektromanyetik Alan Çevresinde Uçmak
Metropoller Radyo ,Tv ,Wi-fi ve yüksek binalarla çevrilidir. Baz istasyonları ve yüksek gerilim güç hatlarının olması dronunuzun başına buyruk hareket etmesine sebep olacaktır bu yüzden manyetik alan olup olmadığına dikkat etmemek kullanıcıların yaptıkları hatalar arasındadır.
- Nesnelerin Yakınından Uçmak
Metalden yapılmış olan nesnelerin yanından uçmak kule, bina veya köprü gibi yapılar pusulanızın manyetik etkileşimi etkiler ve sapmasına neden olur. Bunun sonuncunda uçuş kontrolcüsü devre dışı kalır ve geriye doğru çevrilen drone sola doğru gider. Kısaca istemediğiniz yöne gidebilir.
- Eve dönüş RTH Yüksekliğini Unutmak
Eğer alçak uçuş yaparsanız dronunuz ağaç dallarına ,kuşlara ve diğer objelere çarpabilir bu yüzden eve dönüş yüksekliğini buna göre düşünüp ayarlamanız gerekmektedir.
- Pusula Kalibrasyonunu Unutmak
Pusula kalibrasyon ayarlarını unutup yapmamak cihazının farklı alanlardaki eletromanyetik alanlara etkilenmesine sebep olur buda kaza ya da kırıma sebep olabilir.
DRONE UÇURKEN HAVA DURUMU
Rüzgarlı havalarda dronlar fazlasıyla etkilenirler. Yağmurlu havalarda kullanmak ise dronunuzun bozulmasına sebep olabilir. Bu yüzden cihazınızın zarar görmesini istemiyor ve güvenli bir uçuş yapmak istiyorsanız hava durumuna bakmanızı öneririz.