Her Şeyi İle Tam Olan Drone: DJI Avata

Her Şeyi İle Tam Olan Drone: DJI Avata

DJI Avata

Drone çekimi sektöründe bir öncü ve tekel olma yolunda emin adımlarla ilerleyen DJI markası geçtiğimiz tarihlerde yeni çekim cihazının duyurusunu yaptıktan sonra satışa çıkarmıştı. Kendi alanında yaratıcı olmasının yanında onu diğer cihazlardan ayıran özellikler ile piyasaya çıkış yapan DJI Avata’nın isterseniz gelin ne olup olmadığına bir bakalım

Takipçileri ve piyasa tarafından uzun bir süredir beklenen DJI Avata, şirket için oldukça önemli bir konumda bulunmakta. Bunun sebebi ise mevcut drone modellerinden ayrılarak tamamen farklı bir cihaz üretmiş olmaları. Cihazı kullanan pilot, sanal gerçeklik gözlüklerini oldukça fazla anımsatan bir gözlüğü takarak, anlık canlı görüntü aktarımı yapabiliyor. Bu sayede birinci şahıs bir bakış açısında sahip olarak (FPV) bu hava aracını kullanabiliyor.

Bunun dışında göz problemleri yaşayan insanları düşünen Avata, gözlüğün içine ayarlanabilir diopter lensler koymayı unutmayarak bizden bir puan daha alıyor. Gözlüğün boyutsal olarak küçük olması, 100hz yenileme hızına sahip olması, OLED ekrana sahip olması çok büyük avantajlar arasında.Sıkıntılardan bahsedecek olursak bizi rahatsız eden en büyük sıkıntı DJI Air Unitler ile kullanılamaması. DJI bu sıkıntıyı ufak bir yazılım güncellemesi ile destekleyeceğini düşünüyoruz.


Bu tarz drone modellerinde alışageldiğimiz hızların üstüne çıkmayı başaran DJI Avata, diğer çekim dronelarına fark atarak saatte 100 kilometre hıza çıkmayı başarabiliyor.
Kamera kalitesine gelecek olursak diyecek bir kelime bulamıyoruz. Çekim özellikleri olsun lens kalitesi olsun, FPS değerleri olsun her anlamda ileri seviyede bir iş ortaya çıkarmayı başarmışlar. İşin kısası biz kamera kısmında kötü diyebileceğimiz bir eksiklik göremedik, zaten kamera kalitesi kısmında bir sıkıntı görmemiz imkansız derecede olduğunu söyleyebilirim.

Avata’nın kendisine güvendiği bir diğer konu ise sağlamlığı. Yüksek kalitede bir plastik kullanılarak üretilen Avata’yı paramparça yapmanız için cihazı tabiri caizse yerlerden yerlere vurmanız gerekiyor. Avata’nın sağlamlığından ötürü riskli veya kırılma ihtimali yüksek yerlerde hasarı minimuma indirerek sizin kırılma korkunuzu sıfıra yakın bir yere indirmeyi başarıyor. Alt bir detay vermek gerekirse SD kartımızı koymamız gereken yuva bir tık sıkıntılı bir yerde, pervane ve motorun arasında bir yerde olmasından kaynaklı olarak SD kartı çıkarmaya veya takmaya çalışırken bizi bazen yorabiliyor.

Bu denli hızlara çıkabilen Avata, sanki bir yarış drone edasında bir hissiyatı bizlere veriyor. Alanına göre yüksek Hızlara çıkabilmesi bir yana, yüksek çözünürlükte çekim yapabilmesi bir yana, yapay zekâ destekli yazılımı sayesinde kelimenin tam anlamıyla profesyonellere hitap eden bir cihaz olmayı başarıyor.


Kumanda kısmına gelecek olursak aslında bizi biraz hayal kırıklığına uğratıyor, aslında bunun sebebi kullanandan kullanana değişmekte. Drone işlerine yeni başlayan biri için başlangıçta motion controller gayet işlevli ve kullanımı kolay. Fakat drone ile arası iyi olan ve FPV cihazları kullanmayı bilen biri için biraz sıkıntılı bir contoller. Çünkü Avata’nın yanında gelen bu kontrolcüde manuel mod bulunmamakta. Manuel mod kullanmanız için ayrı bir kumanda almanız lazım.


Genel bir yorum yapacak olursak DJI markasının önceden piyasaya çıkarmış olduğu DJI FPV cihazında gördükleri eksiklikleri tamamlayarak önümüze harika bir eser bırakmış durumda. Şahsi fikrimi söyleyecek olursam, DJI Avata’yı herkese öneririm. Şunu da eklemem lazım, Avata’yı aldıktan sonra ekstra olarak bir kumanda almanızı da tavsiye ederim.

Eğer cihazı satın almak isterseniz bu yazıya tıklamanız yeterli.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

.