Kamera ve fotoğraf piyasasının amiral gemisi Sony yeni ultra kompakt kamerası ” Sony RX0 II ” modelini satışa sundu. Bu boyutlarda yapılmış en iyi kamera özelliği ile piyasaya çıkan ürün belki de Sony’nin lider olmadığı tek alan olan aksiyon kamerası kategorinde Gopro’yu bayağı zorlayacak gibi. Büyük oranda “RX0” modeliyle aynı boyutlarda fakat isabetli iyileştirmelerle geliştirilmiş durumda.
Diğer modelde olduğu gibi suya, toza ve darbelere dayanıklı. 10 metreye kadar su geçirmez, 2 metreden düşmelere dayanıklı ve 200 kilograma kadar kuvvete dayanabilir durumda. Kendi diğer modelinden hatta sınıfındaki diğer bütün kameralardan kendini bir adım öne taşıyan özelliğiyse LCD ekranının 180 derece dönebilmesi. Yani kendinizi çekmeniz gerektiğinde artık bir kameramana ihtiyaç duymayacaksınız. Bu özeliği sayesinde vlogcuların ve gezginlerin ilgisini çekebilecek gibi.
Başlıca özelliklerinde bahsedecek olursak; Dâhili karta 4K 30fps video kaydı yapabilirken, HDMI çıkışından da 4K görüntü almak mümkün. Bunun ne önemi var diye düşünürseniz, Harici bir Hard Diske 4K video kaydı yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda 1000 fps’ye kadar ağır çekim videolar çekmeniz mümkün. Optik görüntü sabitleme mevcut değil ancak Sony’nin mobil cihazlar için geliştirdiği “Movie Edit” uygulamasıyla elektronik görüntü sabitleme imkânı mevcut. 15.3MP Exmor RS CMOS görüntü sensoru ile Zeiss 24mm f4 lense sahip. 80-12800 iso aralığı ile yine sınıfının çok ötesinde olan kamerada deklanşör hızı saniyenin 1/32000’si. 2x zoom ve manuel netlikte de kullanabilmek mümkün. HDMI çıkışı, 3,5 mm mikrofon girişi ve standart tripod vidası girişi bulunuyor. Micro usb girişi sayesinde hem veri aktarımı hem de şarj etmek mümkün. Micro SD kart uyumlu.

Sensör Özellikleri
Görüntü İşlemcisi : BIONZ X
Sensör Tipi : Exmor RS CMOS
Sensör Boyutu : Genişlik 13.2 mm
Sensör Boyutu : Uzunluk 8.8 mm
Sensör Formatı : 1 inç
Etkin Piksel : 15 MP
Azami Çözünürlük : 4800 X 3200
Görüntü Oranı : 3 : 2
En Düşük ISO : 125
En Yüksek ISO : 12800
Genişletilmiş ISO ( Düşük ) :80
Genişletilmiş ISO (Yüksek ) : 25600
Objektif Özellikleri
Objektif Türü : Prime ( Sabit Odaklı )
Lens Durumu : Sabit Lens
Uyumlu Yuva : Gövde İle Bütünleşik
Grup – Eleman : 6 / 6
Odak Mesafesi : Geniş 24 mm
Odak Mesafesi : Dar 24 mm
Görüş Açısı : 84 derece
Diyafram Açıklığı : Geniş f / 4 . 0
Diyafram Açıklığı : Dar f / 4.0
Otomatik Odak : AF Var
Manuel odak , Optik Zoom Ve Değiştirebilir Objektif : Yok
Video Özellikleri
Azami Video Çözünürlüğü : 3840 X 2160
Video Çözünürlüğü : Ultra HD
Video Kare Hızı : 30 fps
Video Kayıt Formatı : AVCHD , XAVC S
Video Sıkıştırma Biçimi : MPEG -4 AVC/H.264
Yavaş Çekim Ve Zaman Aralıklı Çekim : Var
Pozlama Ve Çekim
Çekim Modları : Akıllı Otomatik , Program ,Manuel
Görüntü Sabitleyici Özelliği : Elektronik Görüntüleme Sabitleme
Pozlama Telafisi : AEB ± 3EV
Beyaz Dengesi Ayarları : Bulutlu , Özel , Gölge , Gün Işığı , Su Altı ,Otomatik ,Akkor ,Floresan
Enstantane : Düşük 1 / 32000 sn
Enstantane : Yüksek 1 / 4 sn
Odaklama Özellikleri : Tek Çekim AF ,Eye AF,Kontrast AF, Ön Ayarlı ,Yüz Algılama ,Manuel
Sürekli Çekim : 16 kare / sn
Vizör – Ekran
Ekran Pikseli : 0.23 milyon
Ekran Boyutu : 1.5 inç
Ekran : LCD
Vizör Ve Dokunmatik Ekran : Yok
Hareketli Ekran : Var
Ultra kompakt kamera olarak piyasaya sunulmuş olsa da, boyutlarından ötürü aksiyon kamerası kategorisinde değerlendirileceğini düşündüğümüz için Gopro’nun Hero 7 Black modeliyle kıyaslamaya karar verdik.
| Sony RX0 ii | Gopro Hero 7 Black | 
| 4K 30fps | 4K 60fps | 
| Max. 1000fps Ağır Çekim | Max. 240fps Ağır Çekim | 
| 15.3 Mehapiksel | 12 Megapiksel | 
| İso 80-12800 | İso 100-800 | 
| Optik YOK Elektronik Gör. Sabitleme | Optik ve Elektronik Gör. Sabitleme VAR | 
| Su, Toz ve Darbelere Dayanıklı | Su ve Toza Dayanıklı | 
| Hareketli Dahili Ekran | Hareketsiz Dahili Dokunmatik Ekran | 
| Mikrofon Girişi VAR | Mikrofon Girişi YOK (Ekstra Ürün Gerekiyor) | 
| HDMI Çıkışa VAR | HDMI Çıkışa VAR | 
| Manuel Netlik VAR | Manuel Netlik YOK | 
| Tripod Bağlantı VAR | Tripod Bağlantı YOK (Ekstra Ürün Gerekiyor) | 
https://www.youtube.com/watch?v=LiktlmKVyvk&t=40s
 
 


